DESPRE MINE

Un om pasionat de fotografie, ca mulți alții. Merg pe principiul că pasiunea pentru fotografie, așa cum este ea văzută în zilele noastre, nu are să facă rău nimănui, ci are să dea sufletului un strop de artă, unul de pasiune și încă unul de bucurie (combinația fiind letal de frumoasă). Un fotograf amator în plus, înseamnă un om fără căpătâi în minus, pentru că atunci când totul se duce naibii, aparatul de fotografiat nu te părăsește! Nu, el rămâne acolo, gata să-ți imortalizeze orice gând, nutrire și speranță.

Mă joc de-a fotografia de prin 2006; din 2008 ceva mai intens. Am câștigat ceva concursuri, sunt o veșnică îndrăgostită de Nikon și fotografiez tot ce prind; totul dintr-o joacă serioasă.

Cred că fotografia este  fotografie iar poza, poză. Cred că nu este suficient doar să știi să apeși pe trăgaci în modul Manual. Cred că este necesar să faci asta și să simți un fior plăcut în stomac când o faci. Nu-mi calculez niciodată timpii de expunere, rareori setez ISO și diafragmă și de cele mai multe ori, nu mă interesează ce date exif are fotografia mea. Cred în acel moment suprins. Cred în calitatea dată nu de cantitate și matematică, ci de artă și suflet.

Editez fotografii după bunul plac, cum le simt, cum le văd, cum îmi vorbesc. Da, fotografiile îmi vorbesc. Așa cum le vorbesc și eu lor câteodată. Pentru că sunt ale mele, iar eu am grijă de ceea ce al meu, atât timp cât rămâne al meu.

Advertisements

4 thoughts on “DESPRE MINE

  1. Pingback: Jurnal de fotograf. Momentele subiectului « OCTOBER PHOTOS

  2. Bine te-am gasit! Esti nuanta de bucurie si nostalgie care lipseau momentelor mele de reverie! Ador aceasta aplecare catre vintage; din trecut ne vin valorile, iar noi nici macar nu le pastram, nu mai zic ca nu le imbogatim, ca nu le perpetuam!
    Iar dragele animalutze, lasate de Dumnezeu pe pamant din dragoste pentru suprema creatie: OM-ul, multe au de patimit din partea celor ce ar trebuie sa le ocroteasca… Marele diferente intre noi si ele sunt ca ele nu au scoarta pe suflet, nu judeca si nu-si cantaresc iubirea prin prisma trecutului, nu sanctioneaza, ci doar iubesc: manifest sau in tacere, cu credinta…
    Ti-as putea privi fotografiile la nesfarsit…. gustandu-ti in tacere comentariile dulci!

    Admiratoare

  3. Pingback: Testimonial foto (I) « OCTOBER PHOTOS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s